>
Ragnar - Schanti - Ragnar - Schanti -


Nu skriver vi juli och många har eller kommer att få semester.
Skönt, tycker somliga.
Mindre skönt, tycker andra.
Oavsett är det viktigt att vara sig själv närmast och se till att godose sin egen påfyllning av goda energier.


Innan semestern läggs det upp planer om allt som skall göras och hinnas med. Men är det viktigt att göra så mycket?

Visst, en del tycker om att planera sin lediga tid in i minsta detalj, inte sällan med minutinpassninig. Och jädrans i min lilla låda om nån eller nåt kommer i vägen, så minutschemat blir lite naggat i kanten.

Många av dessa ser vi tyvärr efter våra vägar sommartid, dragandes på en husvagn. En husvagn de ofta får dra utan nån speciell förarbehörighet.
Att dessa personer åker kollektivt hela året och endast använder bilen vid enstaka tillfällen, brukar allt som oftast visa sig.

I planeringen inför sommarsemestern i husvagnen står Liseberg, Treriksröset och faster Gertrud i Norrtälje på agenden. Och allt skall hinnas med på tre veckor. Ty de sista semsterveckorna skall man hinna snickra lite på torpet också.

Vore man ensam efter vägarna och att man tidigt insåg att Sverige faktiskt är ganska avlångt, med gigantiska avstånd så vore det ett hanterbart dilemma.
Men när man står där i Orsa finnmark och lovat att ”vi ska grilla ikväll” så börjar det låga blodsockret göra sig oförskämt påminnt. Efter 14 timmar bakom ratten, så skall det grillas. Och en riktig karl använder såklart kolgrill.

Så där står man i Orsa finnmark med en osande grill, där flammerna ännu inte lagt sig. Det är ett lätt duggregn, vilket medför att mygg och knott är i sitt esse. Och barnen står runt grillen, hållandes sina tallrikar och väntar på det kulinariska från grillen. Storögda och hungriga, men med tillförsikt. En tillförsikt som avtar i takt med att regnet tilltar.

Ett annat fenomen som ofta dyker upp på sommaren är alla vägarbeten.
Och som då även sinkar minutplaneringen. Det grävs, hyvlas och schaktas förutom då alla sträckor som skall asfalteras. Och det skall såklart asfalteras just här och just nu.

Men det är bara att gilla läget, vägjobb måste göras på sommaren. Ty, det är svårt att asfaltera när det är käle i marken.
Dessvärre medför dessa vägarbeten att minutplaneringen kraftigt naggas, med resultat att nu skall det gasas.

Vem minns inte sekvensen från ”Vi hade i allafall tur med vädret” där pappa Gösta laddar för omkörning, körandes en Volvo 245 med automat och husvagn; Nu får det bära eller brista!

Detta körsätt och intställning till sin omgivning är inget som gagnar en trevlig semester. Vart vill jag komma med detta?

Jo, det kanske är bättre att planera några färre besök och att vara lite mer spontana. Varför inte prova att åka dit slumpen för er. När ni kommer till ett vägskäl eller korsning, ta fram en tärning. Vid jämna siffror, svänger ni höger och vid udda till vänster. Exempelvis.

Sommaren är även en ypperlig tid att ladda sina egna batterier. Man är ofta så noga med att mobiltelefonen skall vara fulladdad och fullt med pluppar i mottagning. Men att det egna batteriet varnar för endast fem procent kvar och att man har bara en halv plupp i mottagning bekymrar föga. Man blundar för det viktiga, nämligen sig själv.

Ta dig tiden att åka till någon rogivande plats, utan vare sig partner, barn, husdjur eller telefon med sig. Njut av stunden, strunta i tiden. Blunda och upplev nya sinnen och intryck.

Var rädd om dig i sommar, ty du är värdefull och unik!
Skaffa dig rutiner som passar just dig och njut av stunden.
 
Sänder över goda energier till just dig, för det kommer att behövas i sommar - Ragnar

 
 
 


 

Läs hela inlägget »
29 januari 2017
Isolde - Helande
27 januari 2017
Isolde - Vägledning
17 december 2016
Ragnar - God Jul!
16 december 2016
Alexandra - Meditation
12 december 2016
Isolde - Älskade, sköna, hatade..
12 december 2016
Annette - En slitsom forkølelse kan botes med urter og annet
6 december 2016
Alexandra - En ny början
29 november 2016
Karåla - Mandala
14 november 2016
Isolde - Våga vara du

Ta gärna kontakt med oss om det är något speciellt just Du vill att vi skriver om!