>

Färgers betydelse

Vi är alla hela tiden omgivna av färger så kanske det skulle vara intressant att veta lite mer om hur färger påverkar oss. Alla färger har en vibration eller en energi i sig, de är alla ett ljus av varierande frekvenser och därför en energi.
Huden kan absorbera ljus och färg, varje cell i din kropp avger en ljus energi vilket gör att din kropp reagerar på energin och vibrationen.
Färger absorberas genom huden och genom ögonen och det finns många sätt att använda färger på för att få en helande effekt.

Människor påverkas mycket av färger vilket har en stor betydning för att kunna känna trivsel i vardagen. Vibrationer från färger kan lösa upp energiblockeringar i kroppen, lindra fysiska, mentala, emotionella förhållanden, balansera kropp och själ till att öka kreativiteten.
Det finns många olika sätt för hur du kan använda färg för att få en helande effekt som till exempel, äta färgrik mat, använda färgglada kläder, sätta färg på ditt badvatten eller använda olika färger i din inredning hemma, tapeter, tyger, lampor eller växter för att nämna några.
Färger ger olika energier beroende på hur de används. I ett rum där du skall kunna slappna av är till exempel inte färgerna röd och orange ett bra val då det är väldigt kraftfulla färger men med det sagt så kan just dessa färger ha en positiv verkan i ett annat rum.

Här under följer nu några exempel på de olika färgernas effekter;


ORANGE, den används för att hjälpa till mot bröst och njursjukdomar, för att öka immunitet och öka sexuell styrka. Orange och röd bör inte användas över en längre period utan mindre stunder i taget.  Orange har en väldigt uppvärmande verkan om den används på rätt sätt. För människor som lätt blir irriterade eller nervösa bör färgen orange undvikas.  

RÖD, är en kraftig färg som står för energi, vitalitet och kraft. Den värmer och kyler ner områden så att smärtor reduceras och underlättar en läkning. Den röda färgen är också känd för att vara starkt helande och hjälper till vid sjukdomar som rör själva blodet och dess cirkulation.  De som har problem med högt blodtryck eller ångest skall inte använda färgen röd utan den skall undvikas.

GRÖN, färgen balanserar känslor och ger en känsla av lugn och ro. Den gröna färgen är väldigt bra att använda vid healing, den stimulerar tillväxten och bidrar till ett bättre läkande vid till exempel benskörhet, benbrott och sammanväxning av olika vävnader. Placera gärna mycket grönt runt den som är sjuk då bildas ett energifält runt personen i fråga och förbättrar tillfrisknandet.

GUL, denna färgen hjälper dig att tänka snabbare och blir ofta använd vid mental stimulering och intellekt. Känner man att man har många tankar som snurrar runt i huvudet kan man använda en gul färg för att få klarhet i dessa tankar. Den gula färgen kan också hjälpa till med att bota hudåkommor så som acne med mera men skall användas med försiktighet då den är väldigt stimulerande och för mycket utav denna färg kan leda till utmattning.

PERSIKA, används för balans, fred och sanning.

BLÅ, denna färgen har en lugnande och välgörande effekt. Blå står för klarhet, andlighet, visdom, ro, kommunikation och trofasthet. Den kan vara till hjälp för personer som lider av ångest och/eller av psykisksjukdom. Man kan också uppleva en förbättring vid att använda färgen blå om man har problem med öron, hals eller inkontinens problematik. Färgen blå är också bra att använda om man vill kunna tänka klart i olika situationer.

LAVENDEL, denna färg hjälper till vid andlig healing i jämnvikt. Den används till exempel för att göra sig av med karma på alla nivåer i tidigare livsepoker. The Violet Flame – laddad med ljus av gudomlig frihet.

LILA, är färgen som kopplar dig samman med det andliga. Det är också en färg som hjälper dig med reumatism, epilepsi och nervös problematik.  Färgen lila hjälper mot smärta och används i vävnaden för att bidra med att reparera skelettet. Används för mycket av den lila färgen är risken att man tappar fotfästet och inte längre står med bägge fötterna på jorden utan lever i en fantasivärld.

VIT, denna färg rensar kroppen på ett högre nivå och inkluderar hela färgskalan. Denna färg är själva källan till medvetandet och den vita färgen är en mycket laddad färg som enbart vill bringa fred och komfort på högsta nivå.

SILVER, denna färg är väldigt bra att använda för att göra sig av med problem och oönskade sjukdomar. Silver är också färgen för uthållenhet och fred.

GULD, denna färg är den starkaste för att kunna hela all sjukdom och representerar medvetandet. Många människor klarar inte av denna färgen just för att den påverkar så starkt. Guld är en färg som stärker anden och hela din kropp.
 

Lämna gärna en kommentar

Färgers betydelse - Schanti -